Постинг
18.01.2008 12:25 -
Рецепти за протеиновите дни
Автор: strahotna
Категория: Други
Прочетен: 1765 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.04.2008 17:31
Прочетен: 1765 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 17.04.2008 17:31
Рецепти за протеиновите дни
Пилешки пържоли с три вида пипер
Необходими са ви пилешки пържолки от бут (без кожата и мазнинките по тях) или просто пържолки от филе. Начуквате ги добре, посолявате на вкус и поръсвате с черен, бял и зелен пипер. Правите марината от една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, една лъжица чист ароматен зехтин, една лъжица бяло сухо вино за готвене и една счукана скилидка чесън. Заливате пържолките с тази марината и оставяте да престои една нощ в хладилника. Ако нямате време, може и за 30 мин. Печете на скара и консумирате със зелена салата, рукола или айсберг. Най-добре е микс от трите.
Омлет с естрагон
Две яйца и два белтъка се разбиват с една чаена лъжичка готварска сметана или прясно мляко (каквото имате под ръка, но не повече от чаена лъжичка!). Добавяте сол на вкус и щипка естрагон. Печете в тефлонов тиган без мазнина и го хапвате с домати, поляти с малко зехтин, лук и магданоз или босилек.
Риба в плик
Риба, каквато обичате но подходяща за печене. Осолявате я на вкус и я пъхате в плик за печене заедно с парче морков, парче целина, малко лук, девисил и малко бяло сухо вино. Печете според указанията за печене на риба в плик и хапвате със селена салата с лимон и няколко репички за разкош.
Пилешки пържоли с три вида пипер
Необходими са ви пилешки пържолки от бут (без кожата и мазнинките по тях) или просто пържолки от филе. Начуквате ги добре, посолявате на вкус и поръсвате с черен, бял и зелен пипер. Правите марината от една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, една лъжица чист ароматен зехтин, една лъжица бяло сухо вино за готвене и една счукана скилидка чесън. Заливате пържолките с тази марината и оставяте да престои една нощ в хладилника. Ако нямате време, може и за 30 мин. Печете на скара и консумирате със зелена салата, рукола или айсберг. Най-добре е микс от трите.
Омлет с естрагон
Две яйца и два белтъка се разбиват с една чаена лъжичка готварска сметана или прясно мляко (каквото имате под ръка, но не повече от чаена лъжичка!). Добавяте сол на вкус и щипка естрагон. Печете в тефлонов тиган без мазнина и го хапвате с домати, поляти с малко зехтин, лук и магданоз или босилек.
Риба в плик
Риба, каквато обичате но подходяща за печене. Осолявате я на вкус и я пъхате в плик за печене заедно с парче морков, парче целина, малко лук, девисил и малко бяло сухо вино. Печете според указанията за печене на риба в плик и хапвате със селена салата с лимон и няколко репички за разкош.
Няма коментари